Pikalaina – nopea ja helppo laina

Mikä on pikalaina?

 

Pikalaina on nopeasti saatavilla oleva laina, jota voi hakea helposti netistä. Voi hakea pikalainaa muutamassa minuutissa, ja parhaimmillaan voit saada rahat tilille heti.

Pikalainan ominaisuuksia:

 • Nopea hakuprosessi

 • Saat yleensä rahat heti tilille

 • Haettavissa ilman vakuuksia ja takaajia

 • Lyhyt takaisinmaksuaika

 • Suhteellisen pienet lainasummat

Miten valita oikea pikalaina?

Pikalainojen vertailussa kohtaat usein monimuotoisia ehtoja, korkoja ja maksuja, sillä jokainen lainantarjoaja pyrkii erottumaan joukosta. Ennen kuin otat pikalainaa, on oleellista syventyä eri palveluntarjoajien ehtoihin ja arvioida niitä, jotta voit tehdä itsellesi parhaan päätöksen.

Netin lainavertailusivustot ovat erinomainen apuväline tässä tehtävässä. Ne kokoavat eri tarjoajien ehdot selkeään muotoon, jolloin voit helposti nähdä esimerkiksi korkotason, maksuajan, lisämaksut ja muut keskeiset seikat.

Kun harkitset lainan ottamista, on tärkeää ottaa huomioon myös oma taloustilanteesi. Pohdi, kuinka paljon lainaa todella tarvitset ja kuinka suuren voit realistisesti maksaa takaisin. Lainaa ottaessa on myös viisasta tarkistaa, tarjoavatko lainanantajat joustoja, kuten lyhennysvapaita kuukausia, jotka voivat auttaa sinua hallitsemaan lainan takaisinmaksua. Pikalaina tulee aina ottaa harkitusti ja vastuullisesti.

Muutamia vinkkejä oikean pikalainan valintaan:

 1. Selvitä omat tarpeesi ja lainan käyttötarkoitus.

 2. Vertaile eri lainantarjoajien korkoja, kuluja ja ehtoja.

 3. Tutki lainantarjoajan luotettavuutta ja asiakaspalvelun laatua.

 4. Punnitse lainan takaisinmaksuaikaa ja muita ehtoja.

 5. Valitse laina, joka parhaiten sopii omiin tarpeisiisi ja taloudelliseen tilanteeseesi.

Lainasumma ja takaisinmaksuaika

Lainasummat, jotka ovat saatavilla pikalainoina, vaihtelevat yleensä 25 euron ja 1000-10 000 euron välillä. Lainasumman suuruus riippuu lainanantajasta, hakijan taloudellisesta tilanteesta sekä lainan käyttötarkoituksesta.

On tärkeää muistaa, että vaikka pikalainat ovat käteviä rahoitusratkaisuja lyhytaikaisiin tarpeisiin, ne voivat myös olla kalliita, joten lainan takaisinmaksukyvyn tulee olla huolellisesti harkittu ennen lainan ottamista.

Pikalainojen takaisinmaksuajat ovat pidentyneet

Aikaisemmin pikalainojen takaisinmaksuaika oli yleensä lyhyt, usein vain muutama päivä tai kuukauden verran. Tämä johtui siitä, että pikalainat oli alunperin tarkoitettu vain lyhytaikaiseen käyttöön, esimerkiksi tilanteessa, jossa henkilö tarvitsi ylimääräistä rahaa, kunnes palkka tulee tilille.

Nykyään pikalainojen takaisinmaksuajat ovat kuitenkin pidempiä, jopa useita vuosia, mikä antaa hakijoille mahdollisuuden maksaa laina takaisin pienemmissä erissä pidemmän ajan kuluessa.

Takaisinmaksuajoissa suuria eroja

Takaisinmaksuajan pituus vaihtelee lainanantajasta riippuen. Jotkut pikalainanantajat tarjoavat lyhytaikaisia lainoja, joiden takaisinmaksuaika on edelleen vain muutamia viikkoja tai kuukausia, kun taas toiset tarjoavat lainoja, joiden takaisinmaksuaika voi olla jopa 15 vuotta.

On tärkeää muistaa, että mitä pidempi lainan takaisinmaksuaika on, sitä enemmän korkoa ja muita kuluja lainasta kertyy, joten lainan takaisinmaksuajan valintaan tulee suhtautua huolellisesti ja harkiten.

Todellinen vuosikorko ja kulut

Pikalainojen todellinen vuosikorko voi olla huomattavasti korkeampi kuin perinteisten pankkilainojen. Pikalainoissa nimittäin usein korot ja kulut ovat suurempia.

On tärkeää huomioida, että pikalainan kustannukset voivat kasvaa nopeasti, jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitussa ajassa. Hae lainaa siis vain silloin, kun tiedät pystyväsi maksamaan sen takaisin.

Pikalaina on vakuudeton laina

Pikalainat ovat yleensä vakuudettomia lainoja, mikä tarkoittaa sitä, että hakijan ei tarvitse tarjota suuria vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi. Tämä tekee pikalainan hakemisesta nopeaa ja vaivatonta.

Hakijan tulee kuitenkin täyttää lainanantajan vaatimukset, kuten luottotietojen tarkistamisen ja tulo- sekä menotietojen ilmoittamisen. Lainanantajan arvioi näiden tietojen perusteella hakijan maksukykyä ja päättää lainan myöntämisestä.

On tärkeää muistaa, että pikalainat voivat olla kalliita, joten lainan takaisinmaksukyvyn tulee olla huolellisesti harkittu ennen lainan hakemista.

Lainan hakeminen

Pikalainan hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi. Voit hakea lainaa juuri sinun tarpeisiisi täyttämällä lainahakemuksen netissä.

Täytä hakemus ja saat lainatarjouksen näin nopeasti. Näet kaikki kulut ja korkoehdot ja voit valita itsellesi sopivan lainan.

Lainan nostaminen ja maksaminen takaisin

Jos hakemuksesi hyväksytään, voit nostaa lainan tilillesi nopeasti. Lainan takaisinmaksu tapahtuu sovitussa ajassa ja voit maksaa sen takaisin esimerkiksi verkkopankin kautta. On tärkeää huolehtia siitä, että laina maksetaan takaisin sovitussa ajassa, jotta välttyy ylimääräisiltä kustannuksilta.

Pikalainat vs. kulutusluotot

Pikalainat ovat lyhytaikaisia lainooja, kun taas kulutusluotot ovat yleensä pidempikestoisia lainoja. Kulutusluotoissa lainasummat ovat yleensä suurempia ja laina-aika pidempi.

Kulutusluottoja voi hakea myös perinteisistä pankeista, joissa korkorkotaso on yleensä alhaisempi kuin pikalainoissa.

Kulutusluottoja voi hakea myös netin kautta, ja lainojen vertailu kannattaa tehdä huolella ennen lainan hakemista.

Pikalainojen hyödyt ja haitat

Pikalainojen hyödyt:

 • Nopea tapa saada pientä lainaa yllättäviin menoihin

 • Helppo ja nopea hakuprosessi

 • Rahat voivat olla tililläsi muutamassa minuutissa

Pikalainojen haitat:

 • Korot ja kulut ovat usein korkeammat kuin perinteisissä pankkilainoissa

 • Lyhyt takaisinmaksuaika voi johtaa kustannusten kasvuun, jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitussa ajassa

On tärkeää muistaa, että pikalainojen ottamista tulee harkita huolellisesti, ja varmistaa, että oma taloudellinen tilanne sallii lainan takaisinmaksun sovitun aikataulun mukaisesti.

Mieti tarkkaan ennen pikalainan hakemista

On tärkeää huomioida, että pikalainojen käyttöä tulee harkita tarkkaan. Pikalainojen hakeminen voi johtaa ylivelkaantumiseen, jos lainoja otetaan liian usein tai jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitussa ajassa. Ennen pikalainan hakemista kannattaa tutustua tarkasti lainan kuluihin ja ehtoihin, ja harkita myös muita vaihtoehtoja, kuten kulutusluottoja tai muita pankkilainoja.

Muista nämä seikat ennen pikalainan hakemista:

 • Vertaile eri lainantarjoajien korkoja ja kuluja

 • Mieti realistisesti omaa maksukykyäsi ja takaisinmaksuvalmiuttasi

 • Tutustu lainan ehtoihin huolellisesti

 • Harkitse muita lainavaihtoehtoja, kuten kulutusluottoa tai pankkilainaa

 • Älä ota useita pikalainoja lyhyen ajan sisällä

 • Varmista, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa välttääksesi lisäkustannuksia

Yhteenveto

Pikalaina on nopeasti haettavissa oleva laina, joka voi olla käytettävissä heti tilille. Pikalainaa voi hakea netin kautta muutamassa minuutissa, ja rahat voivat olla käytettävissä ympäri vuorokauden jokaisena päivänä.

Pikalainan hakeminen on helppoa ja nopeaa, mutta lainan kustannukset voivat kasvaa nopeasti, jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitussa ajassa.

Ennen pikalainan hakemista kannattaa tutustua tarkasti lainan kuluihin ja ehtoihin, ja harkita myös muita vaihtoehtoja, kuten kulutusluottoja tai muita pankkilainoja.

Pikalaina – Usein Kysytyt Kysymykset

Miten pikalainaa haetaan?

Pikalainaa voi hakea monilla eri tavoilla, mutta yleisimmin lainahakemus täytetään verkossa. Lainanantaja tarkistaa hakijan tiedot ja arvioi hakijan maksukyvyn ennen lainan myöntämistä.

Mitkä ovat pikalainan vaatimukset?

Pikalainan hakemiseen tarvitaan yleensä hakijan henkilötunnus, pankkitilinumero ja sähköpostiosoite. Lisäksi hakijan tulee täyttää lainanantajan vaatimat luotto- ja maksukykyvaatimukset.

Kuinka nopeasti pikalaina maksetaan tilille?

Pikalainan maksamisen nopeus vaihtelee lainanantajasta riippuen, mutta useimmissa tapauksissa rahat voidaan siirtää tilille muutamassa tunnissa tai seuraavana arkipäivänä.

Mitkä ovat pikalainan kustannukset?

Pikalainojen kustannukset ovat yleensä korkeammat kuin perinteisten pankkilainojen. Korot ja kulut vaihtelevat lainanantajasta riippuen, ja ne kannattaa aina tarkistaa kun haet lainaa.

Mitkä ovat pikalainan riskit ja haasteet?

Pikalainan suurin riski on siinä, että korot ja kulut voivat kasvaa nopeasti, jos lainaa ei pysty maksamaan takaisin sovitussa ajassa. Lisäksi pikalainan ottaminen voi lisätä taloudellista stressiä, joten lainan hakeminen tulee aina harkita huolellisesti.

Onko pikavippi ja pikalaina sama asia?

Pikavippi ja pikalaina tarkoittavat tänä päivänä käytännössä samaa asiaa. Molempien kohdalla lainamuotona on vakuudeton kulutusluotto, jonka voi hakea netistä ilman vakuuksia tai takaajia.

Alexandra Lewis

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *