Yrityslaina ilman vakuuksia – näin haet lainaa yritykselle nopeasti

Mitä on yrityslaina?

Yrityslaina on rahoitusinstrumentti, joka antaa yritykselle mahdollisuuden hankkia lisävaroja investointeihin, käyttöpääoman lisäämiseen tai muihin liiketoiminnan tarpeisiin. Yrityslaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton, ja sen korko sekä muut ehdot voivat vaihdella lainanantajasta riippuen.

Yrityslainan korko

Yrityslainan korko on yksi tärkeimmistä seikoista, kun harkitset lainan ottamista. Koron määrä voi vaihdella merkittävästi riippuen yrityksen taloudellisesta tilanteesta, lainan määrästä ja laina ajasta. On tärkeää huomioida, kuinka paljon yritys loppujen lopuksi maksaa korkoina laina aikana.

Kuinka yritys voi hakea lainaa?

Voit hakea yrityslainaa useilta eri rahoituslaitoksilta. Monet pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat erilaisia yrityslainoja yrityksen tarpeisiin. Lainaa yritykselle voi hakea joko fyysisesti pankin konttorissa, puhelimitse tai usein myös verkkopalveluiden kautta.

Kuinka nopeasti voit saada rahat tilille?

Yksi yrityslainan suurimmista eduista on se, että useimmiten voit saada lainaa heti tilille. Joissain tapauksissa saat rahat tilillesi jopa saman päivän aikana, kun lainahakemus on hyväksytty.

Miksi yritys voi hakea yrityslainaa?

Yritys voi hakea yrityslainaa moniin eri tarkoituksiin. Yleisimmin lainaa haetaan laajentumiseen, uusien laitteiden hankintaan, markkinointiin tai muihin investointeihin. Vakuudeton yrityslaina on erityisen suosittu, koska se tarjoaa rahoitusta ilman vakuuksia. Tämä on erinomainen vaihtoehto uudelle yritykselle, joka ei välttämättä omaa tarvittavia vakuuksia.

Yritysten tarpeet voivat vaihdella, mutta yleisimpiä syitä lainan hakemiselle ovat:

 • Liiketoiminnan laajentuminen: Yritys saattaa tarvita lisärahoitusta avatakseen uuden toimipisteen, laajentaakseen tuotantolinjaa tai aloittaakseen uuden projektin.

 • Käyttöpääoma: Erityisesti kausiluonteisissa yrityksissä voi syntyä tilanteita, joissa tarvitaan lainaa kattamaan päivittäisiä kuluja odotellessa sesongin huippua.

 • Laitteiden tai teknologian hankinta: Uusimman teknologian hankkiminen voi olla kallista, mutta se voi parantaa tehokkuutta ja kilpailukykyä.

 • Velkojen uudelleenjärjestely: Lainojen yhdistäminen yhdeksi lainaksi voi alentaa korkokustannuksia ja yksinkertaistaa hallintoa.

Vakuudettoman yrityslainan erityispiirteet

Toisin kuin vakuudellinen laina, jossa lainanantaja vaatii vakuutta lainan turvaksi, vakuudettomassa yrityslainassa ei vaadita fyysistä vakuutta. Lainan myöntäminen perustuu yleensä lainanottajan luottokelpoisuuteen, liiketoiminnan taloudelliseen suorituskykyyn ja muihin tekijöihin, jotka osoittavat kyvyn maksaa laina takaisin.

Vakuudettoman ja vakuudellisen lainan vertailu

Vakuudellinen laina:

 • Edut: Alhaisempi korko, koska lainanantajan riski on pienempi.

 • Haitat: Vaatii vakuuden, kuten kiinteistön tai laitteiston. Jos laina jää maksamatta, lainanantaja voi ottaa haltuunsa vakuuden.

Vakuudeton laina:

 • Edut: Nopeampi hakuprosessi, ei vaadita vakuutta, ja voi olla joustavampi ehtojensa suhteen.

 • Haitat: Korkeampi korko, koska lainanantajan riski on suurempi, ja lyhyempi laina-aika.

Vakuudettoman yrityslainan edut ja haitat

Edut:

 • Nopeus: Yritykset voivat saada rahoituksen nopeasti, usein päivien tai jopa tuntien kuluessa.

 • Ei vakuutta: Yritysten ei tarvitse huolehtia vakuuden tarjoamisesta tai mahdollisesta vakuuden menetyksestä.

 • Joustavuus: Usein vakuudettomissa lainoissa on joustavampia takaisinmaksuohjelmia tai ehtoja.

Haitat:

 • Korkeammat korot: Koska lainanantajalle aiheutuu suurempi riski, he saattavat periä korkeampia korkoja.

 • Lyhyempi laina-aika: Vakuudettomat lainat ovat usein lyhytaikaisempia kuin vakuudelliset lainat.

 • Tiukemmat luottokelpoisuusvaatimukset: Koska vakuudettomissa lainoissa ei ole vakuuksia, lainanantajat tarkastelevat huolellisesti yrityksen taloudellista tilannetta ja historiaa.


Yrityslainan hakeminen: Askel askeleelta

 1. Tarpeen määrittäminen: Ennen kuin haet yrityslainaa, määritä selkeästi yrityksesi tarpeisiin sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika. Onko lainan tarkoitus kattaa lyhytaikainen kassavaje vai rahoittaa laajempi investointi?

 2. Lainan ehtojen vertailu: Eri lainanantajilla on erilaiset korot ja ehdot. Vertaile eri tarjouksia ja erityisesti yrityslainan korko sekä muut mahdolliset kulut.

 3. Hakemuksen täyttäminen: Kun haet yrityslainaa, hakemus voi usein olla digitaalinen. Täytä hakemus huolellisesti ja varmista, että kaikki tiedot ovat oikein.

 4. Taloudellisten tietojen toimittaminen: Lainanantajat haluavat ymmärtää yrityksesi taloudellinen tilanne. Ole valmis toimittamaan tilinpäätökset, tuloslaskelma ja muut relevantit dokumentit.

 5. Lainapäätöksen odottaminen: Hakemuksen jättämisen jälkeen voit saada päätöksen jopa saman päivän aikana, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää pidempään.

 6. Rahojen saaminen: Kun yrityslainahakemus on hyväksytty, saat rahat tilille usein nopeasti, toisinaan jopa muutaman tunnin kuluessa.

 7. Lainan takaisinmaksu: Varmista, että ymmärrät takaisinmaksun ehdot ja aikataulut. Pidä huolta, että maksut suoritetaan ajallaan.

Yleisiä kysymyksiä yrityslainasta

 • Kuinka nopeasti voin saada yrityslainan? Riippuen lainanantajasta ja lainan määrästä, voit saada yrityslainan jopa saman päivän aikana.

 • Voiko uudelle yritykselle hakea yrityslainaa? Kyllä, uudelle yritykselle voi hakea yrityslainaa, mutta ehdot voivat olla tiukemmat ja korko korkeampi.

 • Mikä on tyypillinen yrityslainan korko? Korko voi vaihdella suuresti, mutta vakuudettomien yrityslainojen korot ovat yleensä korkeammat kuin vakuudellisten lainojen.

Vinkkejä yrityslainan hakemiseen

 • Ole rehellinen: Älä liioittele yrityksesi taloudellista tilannetta. Lainanantajat arvostavat rehellisyyttä ja avoimuutta.

 • Harkitse vakuuksia: Vaikka vakuudettomat lainat ovat houkuttelevia, vakuudellisten lainojen korot voivat olla edullisempia.

 • Keskustele asiantuntijan kanssa: Ennen lainan hakemista, voi olla hyvä idea keskustella esimerkiksi kirjanpitäjän tai talousneuvojan kanssa.

 • Pidä yrityksen tiedot ajan tasalla: Ajan tasalla oleva liiketoimintasuunnitelma ja taloudelliset tiedot voivat parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa.

Miten parantaa mahdollisuuksia saada vakuudeton yrityslaina?

Yrityksen on tärkeää ymmärtää, mitä lainanantajat arvostavat, kun hakevat vakuudetonta yrityslainaa. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Vahva liiketoimintasuunnitelma: Selkeä ja jäsennelty suunnitelma osoittaa, että yritys on vakavasti sitoutunut menestymään ja kykenee maksamaan lainan takaisin.

 • Hyvät luottotiedot: Niin yrityksen kuin omistajienkin hyvät luottotiedot voivat parantaa mahdollisuuksia saada laina.

 • Taloudellinen historia: Näytä vakaat ja positiiviset tulot, ja pidä yrityksen velat hallinnassa.

 • Viestintä: Ole avoin ja rehellinen mahdollisten haasteiden tai huolenaiheiden suhteen.

Vaihtoehtoiset rahoitusmuodot vakuudettomalle yrityslainalle

Jos vakuudeton yrityslaina ei ole mahdollinen tai se ei ole paras vaihtoehto yritykselle, on muitakin rahoitusvaihtoehtoja:

 • Joukkorahoitus: Tämä on tapa kerätä rahaa monilta ihmisiltä pieninä summina, yleensä internetin kautta.

 • Enkelisijoittajat: Yksityishenkilöt, jotka tarjoavat pääomaa yrityksille vastineeksi osakkuudesta tai velasta.

 • Venture-pääoma: Sijoitusrahastot, jotka hallinnoivat pooled-fondeja yksityisiltä sijoittajilta ja sijoittavat kasvuyrityksiin.

 • Liiketoimintakumppanuudet: Yritys voi harkita strategista kumppanuutta toisen yrityksen kanssa, joka voi tarjota rahoitusta.

Yleisiä virheitä vakuudettoman yrityslainan hakemisessa

Välttämällä seuraavat yleiset virheet voit parantaa mahdollisuuksiasi saada vakuudeton yrityslaina:

 • Puutteellinen valmistautuminen: Lainanantajat arvostavat, kun yritykset ovat valmistautuneita ja tietoisia taloudellisesta tilanteestaan.

 • Liian monta samanaikaista lainahakemusta: Tämä voi herättää epäilyn siitä, onko yritys epätoivoinen saamaan lainaa.

 • Ei ymmärretä lainaehdot: On tärkeää ymmärtää ja olla mukavasti lainaehdoista ennen niiden hyväksymistä.

 • Liian suuren summan pyytäminen: Pyydä vain sitä määrää, joka on todella tarpeen ja joka on perusteltavissa liiketoimintasuunnitelmassa.

Yrityslainan edut ja haasteet

Edut:

 • Joustavuus: Yrityslaina voi tarjota rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan avulla yritys voi esimerkiksi investoida uuteen teknologiaan, laajentua tai kattaa kausittaiset kassavirran vaihtelut.

 • Nopea prosessi: Kun haet yrityslainaa, hakemuksen käsittely ja rahojen saaminen tilille voi tapahtua jopa saman päivän aikana.

 • Ei vaadi vakuuksia: Vakuudeton yrityslaina on hyvä vaihtoehto, jos yrityksellä ei ole tarjota perinteisiä vakuuksia.

Haasteet:

 • Korkeampi korko: Vakuudettoman yrityslainan korko voi olla korkeampi kuin vakuudellisen, koska lainanantajalla on suurempi riski.

 • Lyhyempi laina-aika: Vakuudettomat lainat ovat usein lyhyempiä, mikä tarkoittaa, että yritys voi joutua maksamaan lainan takaisin nopeammin.

Mistä voit hakea yrityslainaa?

Yrityslainaa voi hakea monista paikoista. Perinteiset pankit ovat yleisin lähde, mutta lisäksi on olemassa monia muita vaihtoehtoisia rahoituslähteitä kuten online-lainanantajia, Finnvera, ja joukkorahoituspalvelut. Kun haet yrityslainaa, on tärkeää tutkia ja vertailla eri lainaehdot, kuten korko, maksuaika ja muut maksut.

Kuinka paljon yrityslainaa voi saada?

Kuinka paljon voit saada yrityslainaa riippuu monista tekijöistä, muun muassa yrityksesi taloudellinen tilanne, liiketoimintahistoria ja lainan tarkoitus. Yleensä summat vaihtelevat muutamasta tuhannesta eurosta jopa miljooniin euroihin. Esimerkiksi, pieni alkava yritys voi hakea lainaa 10 000 euroon saakka, kun taas vakiintunut yritys voi saada lainaa jopa miljoonia.

Mitä ottaa huomioon kun haet yrityslainaa?

Lainaa hakiessasi, on tärkeää olla avoin ja rehellinen taloudellisesta tilanteestasi. Lainanantajat arvostavat selkeää liiketoimintasuunnitelmaa ja ymmärrystä siitä, mihin lainaa yritykselle tullaan käyttämään. Lisäksi, tarkista yrityslainan korko, mahdolliset piilokulut ja laina-aika ennen hakemuksen lähettämistä.

Yrityslainan takaisinmaksu

Kun yrityksesi on saanut yrityslainaa, on tärkeää ymmärtää takaisinmaksun ehdot ja aikataulu. Usein yrityslainan korko ja kuukausittaiset maksuerät määräytyvät sen perusteella, kuinka paljon olet lainannut ja kuinka pitkä laina-aika on valittu.

 • Kuukausittainen erä: Useimmiten yrityslainan takaisinmaksu tapahtuu kuukausittaisissa erissä, jotka sisältävät sekä pääoman että koron osuuden.

 • Mahdollisuus ylimääräisiin lyhennyksiin: Joissain lainoissa voit tehdä ylimääräisiä lyhennyksiä ilman lisäkuluja. Tämä voi auttaa säästämään korkokustannuksissa pitkällä aikavälillä.

 • Maksuvapaa kuukausi: Jotkut lainanantajat tarjoavat mahdollisuuden pitää maksuvapaan kuukauden, mikä voi auttaa yritystä vaikeina aikoina.

Yrityslainan riskit

Vaikka yrityslaina voi tarjota tarvittavaa rahoitusta, siihen liittyy myös riskejä:

 • Taloudellinen ylikuormitus: Liian suuri lainamäärä voi asettaa yrityksen taloudelliseen ahdinkoon, mikäli liiketoiminta ei kasva odotetusti.

 • Korkea korko: Etenkin vakuudettomissa yrityslainoissa korko voi olla korkea. Tämä voi kasvattaa yrityksen kustannuksia merkittävästi.

 • Vakuuksien menetys: Vaikka moni yritys suosii vakuudettomia lainoja, on myös vakuudellisia lainoja. Tällaisissa lainoissa yrityksen on tarjottava jotain omaisuuttaan vakuudeksi. Mikäli lainaa ei pystytä maksamaan takaisin, voi yritys menettää nämä vakuudet.

Muut rahoitusvaihtoehdot

Yrityslaina ei ole ainoa tapa saada rahoitusta. Yrityksen kannattaa harkita myös muita rahoitusvaihtoehtoja kuten:

 • Osakeanti: Yritys voi myydä osakkeitaan saadakseen pääomaa.

 • Joukkorahoitus: Tämä on suosittu tapa kerätä rahaa monilta pieniltä sijoittajilta.

 • Tukia ja avustuksia: Esimerkiksi Finnvera tai muut julkiset toimijat voivat tarjota tukia tai avustuksia tietyille yrityksille tai projekteille.

 • Toimialakohtaiset lainat: Jotkin erikoistuneet lainanantajat voivat tarjota lainoja tietyille toimialoille tai projekteille.

 


Usein kysytyt kysymykset (UKK) yrityslainasta

Kuinka nopeasti voin saada yrityslainaa?

Riippuu lainantarjoajasta ja yrityksesi tilanteesta. Monissa tapauksissa, kun haet yrityslainaa vakuudettomilta palveluntarjoajilta, saat rahat tilille jopa saman päivän aikana hakemuksen hyväksymisen jälkeen. Kuitenkin perinteisemmät pankit ja esimerkiksi Finnvera voivat vaatia pidemmän käsittelyajan.

Miten yrityslainan korko määritellään?

Yrityslainan korko voi vaihdella lainantarjoajasta ja yrityksen taloudellisesta tilanteesta riippuen. Yleensä korot määräytyvät yrityksen riskiprofiilin, laina-ajan ja markkinatilanteen perusteella.

Voiko uusi yritys hakea yrityslainaa?

Kyllä, uudelle yritykselle voi hakea yrityslainaa. Kuitenkin lainan myöntämisen ehdot voivat olla tiukemmat, ja korko voi olla korkeampi johtuen suuremmasta riskistä.

Kuinka paljon voin hakea yrityslainaa?

Lainasumma riippuu monista tekijöistä, kuten yrityksen tarpeista, taloudellisesta tilanteesta ja lainantarjoajasta. Voit hakea lainaa pienistä summista, esimerkiksi 1 000 eurosta, jopa miljooniin euroihin.

Mitä vakuuksia yrityslainaa varten tarvitaan?

Vakuudeton yrityslaina ei vaadi fyysisiä vakuuksia. Kuitenkin, perinteiset pankit ja jotkut muut lainantarjoajat saattavat vaatia vakuuksia, kuten kiinteistöjä tai muita yrityksen varoja.

Voiko yrityslainan maksaa takaisin aikaisemmin?

Monet lainantarjoajat sallivat aikaisemman takaisinmaksun ilman lisäkuluja. Tarkista kuitenkin lainasopimuksen ehdot, sillä jotkut saattavat veloittaa lisämaksuja aikaisemmasta takaisinmaksusta.

Onko Finnvera ainoa vaihtoehto vakuudelliselle yrityslainalle?

Ei ole. Finnvera on yksi tunnetuimmista vaihtoehdoista, mutta perinteiset pankit ja muut rahoituslaitokset tarjoavat myös vakuudellisia yrityslainoja.

Kuinka paljon yritykseni taloudellinen tilanne vaikuttaa lainan saamiseen?

Yrityksen taloudellinen tilanne on yksi tärkeimmistä tekijöistä lainaa myönnettäessä. Vahva taloudellinen tilanne, hyvä luottotieto ja positiivinen kassavirta parantavat mahdollisuuksiasi saada lainaa ja saada paremmat lainaehdot.

Alexandra Lewis

Learn More →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *